Så kom den hem igen

Ibland blir det bara så att gamla prylar/grejer hittar tillbaka hem igen. Dessa gånger brukar det uppstå ett litet dilemma. Vart i fridens dar ska man ställa dessa prylar/grejer? För man har ju redan fyllt upp det lilla tomrummet som uppstod då grejerna gavs bort.

Nu har jag huset fullt av sådant som hittat hem igen, vissa har hittat sin plats medans andra är lite mer svårplacerade. Porslin, en lergryta, några mindre köksmaskiner, strykjärn … va tusan ska jag med dessa grejer jag har ju egna. Det blir väl något loppis som får besök av mig eller kanske ett gårdsloppis i sommar tillsammans med några vänner. Men en grej eller kanske två ska inte på något loppis utan jag MÅSTE hitta rätt plats åt dom.

Den första är en fåtölj som jag klädde om för några år sen. Jag tror att den möjligtvis har blivit köpt i slutet på 60-talet eller 1970 i Sverige och då var den klädd i orangefärgat tyg. Alltså mycket nostalgi och barndom i denna fåtölj så den stannar när den nu kom tillbaka från sonens lägenhet.2018-02-17 09.31.16

Den andra har faktiskt inte varit i detta hus tidigare för det är sonen som köpt denna radio någonstans ifrån för inte så värst många år sen och nu har den hamnat hos oss. Denna radio påminner mig också barndomen så den är här för att stanna, så det så.

2018-02-17 09.31.51

För tillfället har den fått nöja sig med att bli placerad i vardagsrummet på ett sidobord från 40-50-talet. Tyvärr förfular katterna denna vackra radio men detta är bara tillfällig lösning tills radion hittat sin rätta plats.

Ja, vissa grejer vill man bli av med medan andra är det svårare att släppa, men så är det väl med mycket. Låter man känslorna styra istället för förståndet så blir resultatet oftast helt annat än det skulle kunna bli.

Annonser

Om arjasparlor

Jag är en femtioplussare som tycker om att greja med allt möjligt och det jag inte kan vill jag lära mig. Smycken av pärlor är min nyaste grej. Men egentligen håller jag på med allting som har med handarbete och hantverk att göra. Återbruk av gamla föremål och möbler är helt självklart för mig. Jag bakar surdegsbröd o. knäckebröd, jag syltar och saftar till husbehov men mest för att slippa alla tillsatsämnen. På jobbet handlar allt om datorer och olika program/appar.
Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s