Autostrada på gården?

2018-03-02 08.20.19-1

Två dagar vinterledigt och aningen kyligt utomhus. Då skulle det passa bra med gammaldags ”tvättning” av mattor och luftning av sängkläder, tänkte jag. Det där med sängkläder funkar hur bra som helst för dom ska ju hängas upp, men värre ser det ut att bli med min ”mattvätt”.

Jag kommer ihåg att min mamma och mormor brukade slänga ut mattorna i snön och piska dom lite för att fräscha upp. Jag hade tänkt göra samma sak eftersom temperaturen är perfekt och det finns tillräckligt med snö men… tittade ut genom fönstret och kunde konstatera, vår gård har blivit en autostrada för alla tänkbara djur, vilket resulterar i att snön som finns inte är så värst fräsch. Bilden är från den sida av huset som har minst med spår.

2018-03-02 07.12.25

Jag vet att en del av spåren kommer från våra katter, men vi har också börjat få besök av rådjur, harar, troligtvis andra katter,  några hundar, fåglar … man vet ju vad mer dom lämnar efter sig, så snön utanför är inte så vit och fräsch som man skulle önska. Alltså mattorna får hållas inomhus och få en lite ”modernare” uppfräschning med dammsugaren.

Någon eller kanske flera med gemensamma krafter tagit sig friheten att frisera mina rhododendron till små ynkliga kvistar som sticker upp ur snön. Antar att vår häck också blivit friserad (spåren syns) och samma gäller havtornsbuskarna. Det är ju fantastiskt att andra tar hand om min trädgård och gör den väldigt lättskött 😉

2018-03-02 07.28.31

Månen på väg att gå ner mellan träden denna kyliga morgon.

 

Annonser

Om arjasparlor

Jag är en femtioplussare som tycker om att greja med allt möjligt och det jag inte kan vill jag lära mig. Smycken av pärlor är min nyaste grej. Men egentligen håller jag på med allting som har med handarbete och hantverk att göra. Återbruk av gamla föremål och möbler är helt självklart för mig. Jag bakar surdegsbröd o. knäckebröd, jag syltar och saftar till husbehov men mest för att slippa alla tillsatsämnen. På jobbet handlar allt om datorer och olika program/appar.
Det här inlägget postades i Blandat, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s