Sockor på hjärnan och stickorna.

Nej jag är inte någon ”snabbstickerska” och inte gillar jag speciellt att sticka sockor men nöden har ingen lag sägs det. Detta betyder att nu är mina yllesockor slut eller uppnötta, alltså dom jag fått som julklapp och som min mamma stickat när hon ännu kunde. Så i början av hösten beslutade jag att här ska det stickas sockor åt MIG och ingen annan, lite fräckt eller hur.

Jag plockade fram mina Knitpro cubiks strumpstickor, satte mig i min fåtölj i vardagrummet och började lägga upp maskorna. Jag har redan tidigare stickat sockor med istickshäl, vilket är det lättaste sättet att sticka en häl, så det skulle det bli denna gång också. Det flöt på riktigt bra men fy vad det blev tråkigt för jag har ju inte den minsta foten om man är ärlig. Det ska vara storlek 42 så det gäller att sticka, sticka och sticka. Är smått avundsjuk på dom som får sticka sockor i storlekar som är under denna 42:a det måste ju gå snabbt som attan.

Jo det tog ett tag men sockorna blev klara och jag provade…Nu kommer det roliga, sockorna är passliga på en fot i storleken 45-46. Hur tusan gick det till??? Jo jag vet nog, det är denna lilla grej som är svårigheten med istickshäl. Man ska veta hur långt man ska sticka efter att ha stickat in en tråd för hälen. Det är svårt att prova sockan och avgöra när avmaskning för tån ska börja, men man lär sig och gör man inte det så kanske det är enklare att börja sticka tå upp sockor hmmm. Det känns nästan som om jag ska börja sticka tå upp 😉

Jag hittade på hur sockorna ska passa åt mig utan att behöva riva upp. Maskintovning!!! är ordet. Jag tvättade sockorna i 60 grader och det får bli en gång till så sitter dom som ett smäck, men jag har tagit dom i bruk redan och tvättar/tovar när dom blivit smutsiga.

Följande sockpar var ett par gamla som var lite för små och hade hål på hälen och under foten. Återbruk tänkte jag när jag plockade upp maskor från skaftet och klippte bort fotdelen. Det här går fort, tänkte jag när jag började sticka på hälen som denna gång skulle bli en förstärkt häl. Nu kunde jag också prova så att jag skulle börja mask av för tårna vid precis rätt längd. Nå denna gång blev sockorna inte till mig för jag lyckades sticka för kort trots att jag provade. Min nya grunka kom (oturligt nog) lagom till andra sockan så nu blir det någon med storlek 37-38 som får sockorna 🙂

Med en förberedande fråga kom en beställning.
– Hur länge tar det dig att sticka ett par sockor? Mitt svar vá det beror på fotstorlek och garntjocklek.
– Okey, ungefär 17cm i fotlängd och det garn du har hemma. Mitt svar ok jag börjar.

Så nu kom mina korta (15cm) Knitpro cubic strumpstickor fram, 10 maskor på varje sticka resår en avig och en rät. Det gick snabbt till hälen som denna gång blev en klassisk häl sen fotdelen, avmaskning för tårna och första sockan var klar. Den såg liten ut, jag tog fram måttbandet och jo den hade blivit för kort. Jag rev upp stickade lite längre och avmaskade, men det måste gått troll i att få rätt storlek för nu såg jag att den med säkerhet var alldeles för lång ca. 2cm. Och på en liten fot gör det mycket. Dessa sockor får vänta en stund till innan dom är klara.

Den här ”krokodilsockan” får vänta en stund ännu.

Nu började jag på ett par nya sockor där hälen och fotens underdel fick bli enligt förstärkt modell. Sockorna blev klara och jag tror dom blir perfekta efter första tvätten.

Dessa sockor är klara och levererade

Jag tror att det blir en liten paus innan jag försöker mig på att sticka ett par sockor till åt mig själv för nu tänker jag att göra mina symaskiner sällskap. Det finns ett lapptäcke som väntar på att bli klar, några mössor av gamla T-shirt ska sys och sen är jag också riktigt sugen på att sy en ny väska åt mig.

Om arjasparlor

Jag är en person som tycker om att greja med allt möjligt och det jag inte kan vill jag lära mig. Smycken av pärlor är min nyaste grej. Men egentligen håller jag på med allting som har med handarbete och hantverk att göra. Återbruk av gamla föremål och möbler är helt självklart för mig. Jag bakar surdegsbröd o. knäckebröd, jag syltar och saftar till husbehov men mest för att slippa alla tillsatsämnen. På jobbet handlar allt om datorer och olika program/appar.
Detta inlägg publicerades i Blandat och märktes . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sockor på hjärnan och stickorna.

  1. Katrin Persson skriver:

    Hej, jag måste få fråga vart du har köpt den där finurliga grunkan?
    När jag såg den så inser jag att en sån måste jag bara få tag på 😊
    Stickar mängder med sockar men sällan i rätt storlek😂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s