Om Arjas pärlor

Här kommer jag att skriva om sådant som jag tycker om att sysselsätta mig med och om vardagslivet i allmänhet. Vardagen är ju det som vi upplever hela tiden och den innehåller både stora och små pärlor allt beror på hur man ser på saken. Mycket av det jag skriver har någon annan redan skrivit om eller gjort, men kanske på ett annat sätt.

Återbruk av gamla kläder, tyger, möbler…

Jag tycker om att ta till vara på det som går och kanske använda på ett annat sätt. Jeans kan jag bara inte slänga utan det blir lapptäcken, väskor och en hel del annat. Så ibland handlar bloggandet om mina projekt vid symaskinen. Gamla möbler, det finns väl inget så kul som slipa, måla och återanvända allt det gamla som finns. Möbeltapetsering, tänk att få en gammal fåtölj omklädd och användbar.

Matlagning, brödbak

Jo, jag gillar att baka bröd, främst surdegsbröd så kanske jag plitar ner några recept av det jag gjort och tycker är gott. Men mycket kommer att handla vardagen och om virkning, stickning, sömnad ibland också om pärlor eller annat som intresserar mig.

 Runt bordet med pärlor!

Även om det finns hundratals med bloggar om pärlarbeten så kommer du att hitta något om pärlor även i denna blogg. Jag har ju gått och blivit ”pärltokig” så  jag kan inte låta bli att skriva om det också. Ju mer invecklat mönster desto roligare är det att luska ut hur det har gjorts. Ibland kan det hända att jag hittar på egna mönster eller så gör jag som dom flesta, hittar inspiration och mönster på nätet. Du kommer att hitta foton på redan färdiga jobb, halvfärdiga och ibland  mönster med beskrivning på hur man gör.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s