Recept

Kantarellrulle

(från Hemmets Journal)

Pannkaka

  • 135 g smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 3 dl standardmjölk
  • 4 ägg

Kantarellstuvning

  • 500 g kantareller
  • 3 msk smör
  • 3½ msk vetemjöl
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 dl riven lagrad ost

Garnering

  • 100 g stekta kantareller
  • persiljekvist

Ugn 200º, 225º

Gör så här

1. Pannkaka: Blanda smör, siktat mjöl och mjölk i en kastrull. Värm upp under omrörning tills det blir som en klump som släpper kastrullens kant. Ta av kastrullen från värmen och vispa ner ett ägg i taget med en elvisp. Vispa samman i ett par minuter.

2. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen på 200º ca 20 min.

3. Ta ut och vänd upp pannkakan på ett bakpapper. Ta bort gräddningspapperet.

4. Kantarellstuvning: Ansa svampen. Fräs den i smör i en kastrull. Strö över mjöl och späd med grädde och mjölk. Låt stuvningen småkoka under ca 5 min, smaka av med salt och peppar. Tillsätt persilja.

5. Bred ut svampstuvningen på den gräddade pannkakan och rulla samman från långsidan som en rulltårta. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10 min på 225º.

6. Placera på ett uppläggningsfat och garnera med stekta kantareller och persiljekvist.

Annonser